“Ik wil zoooo graag naast jou zitten!”

Waarom een goed werkplekreserveringssysteem juist nu essentieel is voor een positieve kantoorervaring

Huilende kinderen omdat ze niet naast hun beste vriendjes kunnen zitten, of een verdrietig meisje omdat ze niet vanaf haar tafeltje naar de mooie paardenposter kan kijken, geen onbekende taferelen van de basisschool. Maar ook voor volwassenen is een goede werkplek erg belangrijk voor het werkplezier. Bij je directe collega’s zitten, aan een bureau met twee beeldschermen, bij het raam, of in de stilte, het zijn allemaal belangrijke factoren die de werkdag maken of kraken. Al gaan we als volwassenen misschien net iets minder snel huilen als het even niet mee zit. Maar toch kunnen we er erg gelukkig of ongelukkig van worden. En helemaal nu.

Op zoek naar de positieve ervaring op kantoor

Nu we ons weer wagen naar het kantoor is het erg belangrijk dat deze ervaring een positieve wordt. Als we nu gaan, hopen we ook echt dat het gezellig wordt, dat we goed kunnen werken, we naast leuke collega’s zitten, en dus de kwaliteit van “face-to-face” weer gaan ervaren. Als dit tegenvalt, dan vallen werknemers misschien wel definitief terug naar thuiswerkers en gaat de cultuur nog verder kapot.

Voorbereiding is het halve werk, je werkplek reserveren

Door een werkplek tijdig te reserveren is een succesvolle werkdag bijna gegarandeerd. Naast de leuke collega’s zitten aan een fijn bureau is het recept voor een succesvolle werkdag. Of een gezellige dag in ieder geval. Niets is zo vervelend om net op een vervelende werkplek te zitten bij collega’s waar je geen aanspraak mee hebt. Natuurlijk zijn er ook andere werkplekaspecten die meespelen zoals; een dubbel beeldscherm, het uitzicht, of rumoerigheid. Iedereen kan de werkplek reserveren waar hij of zij zelf behoefte aan heeft. Maar (tijdig) reserveren is in ieder geval de oplossing om aan ieders unieke behoefte te voldoen. 

Kwetsbare werknemers, behoefte aan afstand

Een nieuwe behoefte die is ontstaan met de Corona-pandemie is afstand houden. Kwetsbare mensen willen nu juist minder graag naast anderen zitten en een plekje voor zichzelf hebben. Ook dit is met reserveringssystemen makkelijk te verwezenlijken. Als het kantoor uitsluitend gedeelde werkzones heeft is hen dan wel zaak om juist later te reserveren zodat ze lege plekken kunnen uitzoeken en er niemand toch nog komt aanschuiven.   

De populaire zones met Heatmaps onderzoeken

Als je vervolgens de reserveringsdata over een periode verzameld en “opstapeld”, kun je heatmaps maken. Een heatmap laat de populariteit van werkplekken zien door ze te kleuren op een plattegrond van het kantoor. Rode werkplekken zijn druk bezet en groene werkplekken zijn minder bezet. Het is interessant om te zien welke werkplekken nu het meest gewild zijn. Met wat veldonderzoek (langs deze gebruikers gaan) kun je zo onderzoeken wat dit nou goede werkplekken maken, en vervolgens andere werkplekken ook zo aantrekkelijk maken. Op die manier zijn we in staat om kostbare vierkante meters om te zetten naar andere faciliteiten of om een veilige werkomgeving te bieden.

Heatmap | iBASX

Benieuwd wat iBASX voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als iBASX blogs